Lekker zomers en ideaal voor het weekend is onze versie van Kip Hawaï. Check onze video en ga smakelijk het weekend in.
De mannen van Fire&Food presenteren regelmatig nieuwe, lekkere en bijzondere recepten voor op de BBQ. Vind al hun ideeen op hun youtube kanaal.
INGREDIËNTEN
4 kipfilets
240 ml ananassap
1 ananas uit blik
180 ml ketchup
120 ml ketjap
90 g bruine suiker
2 teentjes knoflook
1 eetl. verse gember
Brassica koolzaadolie
1 lente-ui
INSTRUCTIES
1 – Meng in een grote kom het ananassap met ketchup, ketjap, bruine suiker, fijngeperste knoflook, scheutje olie en geraspte gember. Leg de kipfilets erin. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat minimaal 2 uur tot een nacht in de koelkast marineren.
2 – Wanneer je klaar bent om te grillen, verwarm de barbecue dan op hoge temperatuur. Haal de kipfilets uit de marinade en verwijder de overtollige marinade. Bewaar de marinade. Gril de kipfilets gedurende 8 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Smeer de kip steeds in met de overgebleven marinade. Zo krijgt de kip een mooi krokantje.
3 – Bestrijk de annans met een beetje olie en gril ze 2 minuten per kant totdat totdat je een mooie grillstreep hebt. Hak de lente-ui fijn. Leg de kip en de ananas op een bord en garmeer met de lente-ui.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login