< terug

Exotische Kipsalade

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 15 min
Ingrediënten:
  • 400 g gerookte kip
  • krop-en gemengde multicolor sla
  • 4 lychees
  • 2 carambola's
  • 1 papaya
  • 1 mango
  • 2 kumquats
  • 4 eetl. geraspte kokos
Voor de dressing:
  • 2 eetl. groene olijfolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 3 eetl. vruchtensap
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 theel. djahé of gemberpoeder
  • 1 snufje kruidenzout en laos of gemalen witte peper naar smaak
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de exotische kipsalade:

EXTRA NODIG
Mengkom
Vergiet
Litermaat of dressingmaker

1. Neem de kip tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak.
2. Was de sla in ruim koud water en laat die daarna goed uitlekken.
3. Schil, ontpit (indien nodig) en snijd de lychees, de carambola’s, de papaja, de kumquats en de mango in stukjes en leg ze in een grote kom.
4. Snijd de gerookte kip in stukjes of plakjes.
5. Voeg de uitgelekte sla en de kip toe aan de grote kom met het fruit.
6. Maak de dressing door alle ingrediënten onder het kopje ‘voor de dressing’ bij elkaar in te doen in een kom en dit goed met elkaar te vermengen.
7. Voeg de dressing toe aan de andere grote kom en meng alles door elkaar.
8. Maak de salade op smaak af met zout en peper.
9. Serveer in een glazen schaal en bestrooi de salade met kokos.

De exotische kipsalade is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Chips van groene banaan (uit de toko of supermarkt).