Rudolph van Veen – Kip Hawaii

Rudolph van Veen – Kip Hawaii

By Rudolph van Veen

< terug foto

Kip Hawaii uit de oven

Aloha! Met dit heerlijke, eenvoudige Kip Hawaii-gerecht van Chef Rudolph van Veen ‘gaat je mond op vakantie’. Deze ovenschotel combineert sappige kip met ananas, ham en een romige bechamelsaus voor een tropische verrassing. Perfect voor wanneer je gasten hebt en je wat tijd over wilt houden voor gezelligheid.

Ingrediënten voor de Kip Hawaii(voor 4 personen):

  • 50 g katenspek, in plakjes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 500 g kipfilet (3 filets)
  • 9 dunne plakjes gekookte ham
  • 1 zakje (175 g) geraspte jonge kaas
  • 1 klein blikje ananasschijven
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 400 ml melk
  • 1 bouillonblokje
  • Peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm als eerst de oven voor op 180°C en beboter een ovenschaal. Beleg daarna de bodem van de schaal met plakjes katenspek (of Zeeuws spek) met daarop de rode puntpaprika in ringen of reepjes.
  2. Snijd dan elke kipfilet in drie ongeveer even dikke repen en rol elke reep in een plakje ham. Leg daarna de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal.
  3. Bestrooi dan de kiprolletjes met een groot deel van de geraspte kaas en zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de bechamelsaus: smelt de boter in een kleine kookpan en voeg de bloem toe. Roer de roux 2 minuten langzaam omscheppend op laag vuur.
  5. Voeg dan de koude melk toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg daarna het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat de saus 5 minuten indikken. Voeg dan peper toe naar smaak.
  6. Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en verdeel de bechamelsaus over de kiprolletjes. Leg de ananasschijven erbovenop, bestrooi het geheel met het laatste beetje kaas en bak het gerecht nog 30 minuten in de oven.

Serveer de Kip Hawaii met witte rijst of aardappels. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant: