Hapjes
Hoofdgerecht
Lunchgerecht
Bereiding van de pastei van kip:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de champignons in plakjes en maak van de kipfilet lange, dunne reepjes.
Stap 2:
Bak de ui en knoflook in roomboter in een pan. Voeg de champignons toe op het moment dat de ui goudbruin gebakken is. Breng daarna het mengsel op smaak met wat zout en peper naar eigen smaak.
Stap 3:
Meng vervolgens bloem door de pan en voeg ook de kookroom toe. Laat het mengsel een paar minuten koken en dan de kip toe en laat ook dit kort meekoken.
Stap 4:
Scheid het eigeel van het eiwit en roer één eierdooier door de pan wanneer deze van het vuur af is. Laat dan het geheel afkoelen.
Stap 5:
Gebruik een vel bladerdeeg dat ongeveer ter grootte van een bakplaat is. Snijd het bladerdeeg in 4 stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en de stukken bladerdeeg.
Stap 6:
Vul de helft van de stukken bladerdeeg met het kipmengsel, vouw dan het bladerdeeg dicht. Zorg ervoor dat de randjes goed zijn dichtgedrukt, met behulp van bijvoorbeeld een vork. Bestrijk tot slot het bladerdeeg met eigeel.
Stap 7:
Bak in de oven gedurende 25 minuten. Serveer deze eenvoudige lekkernij en proeven maar!
Geniet van de overheerlijke pastei van kip!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? Bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw aangegeven voorkeuren.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login