Voor de kip souvlaki:
2 scharrelkipfilets
3 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
Het sap van 1 citroen
1 eetlepel witte of rode wijn azijn
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel verse platte peterselie, fijngehakt
Voor de saus:
150 ml yoghurt
5 gram verse dille, fijn gehakt
1 teen knoflook, geperst
Het rasp van de citroen
Ook nodig: satéprikkers, peper en zout
1. Combineer alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar. Voeg ook peper en zout toe.
Rasp de citroen voordat je hem snijdt en perst, en houd het rasp apart.
2. Snijd de scharrelkipfilets in blokjes en roer de marinade erdoor. Laat de blokjes in de
koelkast minimaal een half uur marineren.
3. Maak de saus door de yoghurt, dille, knoflook en citroenrasp met elkaar te combineren.
Breng op smaak met peper en zout.
4. Leg de satéstokjes in een bakje met water zodat ze niet kunnen aanbranden tijdens het
bakken. Rijg aan elk stokje 4 a 5 blokjes kip.
5. Grill de kipspiesjes onder de contactgrill, in de grillpan of op de barbecue tot ze gaar zijn.
Serveer met brood, komkommer en de yoghurtsaus.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login