Prep Tijd: 15 minuten
Kook Tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
INGREDIËNTEN
450 g kippendijfilet
1 zakje tacokruiden
1 paprika
2 tomaten
1 pak taco’s
100 g geraspte kaas
tacosaus
koriander
EXTRA NODIG
1 handjevol appelrookhout
rookbox
kernthermometer
gietijzeren pan
INSTRUCTIES
Richt je barbecue in voor directe verhitting en verwarm de barbecue tot een temperatuur van 200°C.
Meng de kippendijen met een scheut olie en de tacokruiden. Voeg het rookhout toe.
Wanneer de houtsnippers gaan roken begin met het grillen van de kippendijen en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C.
Snijd ondertussen de paprika en tomaat in kleine blokjes.
Haal de kip van het rooster en snijd ook in kleine blokjes.
Meng de kip met de paprika en tomaat.
Vul de taco schelpen met het kipmengsel en zet ze in de pan. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de pan op de bbq en sluit de deksel van de barbecue.
Laat de gevulde taco’s voor 8 minuten garen totdat de kaas gesmolten is.
Garneer met vers gesneden koriander en de tacosaus.NOTITIES
Wij gebruiken
– Outdoorchef Arosa 570 Tex
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login