< terug

Kip met 40 teentjes knoflook

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 120 min
  • 4 kippendijen met bot en vel
  • olijfolie
  • 40 ongepelde tenen knoflook
  • 6 lente-ui
  • 10 takjes verse tijm
  • 500 ml witte wijn
  • zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip met knoflook:

  1. Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 180°C.
  2. Smeer de kip in met een beetje olie en zet met de velkant op het rooster kort aan op het directe gedeelte van de barbecue. Haal van de barbecue en leg even apart.
  3. Snijd de lente-ui in ringetjes. Zet de pan op de barbecue met een beetje olie. Fruit hierin de lente-ui met de blaadjes van de tijm, zout en peper en de helft van de teentjes knoflook. Blus af met de wijn.
  4. Leg de kip, met het vel naar boven, in de pan. Verdeel de overige teentjes knoflook in de pan. Sluit de deksel en laat de kip garen (zeker wel 30 minuten). De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C. Let ook op of de knoflook mooi zacht is.
  5. Serveer met brood. De kip met knoflook is nu klaar, eet smakelijk!

Extra nodig

  1. Gietijzeren pan
  2. Kernthermometer

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Serveer met brood.