Bijgerecht
Bereidingswijze van de chicken tenders met gorgonzola en marmelade:
1. Pak de eieren erbij en klopt ze met een klein beetje water in een kom.
2. Doe de bloem en kipkruiden bij elkaar in en meng dit door elkaar heen.
3. Doe de sinaasappelmarmelade in een pan op laag vuur zodat deze warm en vloeibaar wordt.
4. Doe de paneermeel in een kom.
5. Haal de kip door de bloem met kipkruiden, vervolgens door het eimengsel en als laatste door de paneermeel.
6. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur op ongeveer 170 graden. Voeg de kip toe en frituur deze 3-4 minuten tot de kip gaar is.
7. Besprenkel de chicken tenders met warme marmelade en strooi de kaas erover. Haal de pan van het vuur en laat het afgedekt staan tot de kaas begint te smelten.
De overheerlijke chicken tenders met gorgonzola en marmelade zijn nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Eet smakelijk!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login