INGREDIËNTEN
500 g eendendijen met vel
125 g ontbijtspek
1 klontje roomboter
Brassica koolzaadolie
2-3 druppels Tabasco
8 plakjes Parmaham
4 hamburgerbroodjes wij gebruiken rode bieten buns
mangochutney
hand vol bietenblaadjes
cress ter garnering
zout en peper
EXTRA NODIG
gehaktmolen met grove maalschijf
gietijzeren pannetje
marinadekwastje
kernthermometer
INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
Snijd de eendendijen en het ontbijtspek met vel en al in grove stukken. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen, zet op een grove maling en draai tot een mooi gehakt. Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
Smelt de boter in een gietijzeren pannetje op het indirecte gedeelte en breng op smaak met een paar druppels Tabasco.
Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue op het directe gedeelte van de barbecue.
Smeer de burgers in met koolzaadolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Gril de eendenburgers tot een kern van 60-70°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer.
Leg op de onderste helft van het broodje wat bietenblaadjes, dan een royale eetlepel van de mangochutney, de eendenburger, 2 plakjes Parmaham, een beetje cress en de bovenste helft van het broodje.
ZELF MANGO CHUTNEY MAKEN
Kooktijd: 45 minuten
Passieve tijd: 5 uur
INGREDIËNTEN
2 mango’s
250 g suiker
10 g verse gember
1 tl zout
40 ml azijn
8 kardemom
8 kruidnagels
2 kaneelstokjes
1 mespunt cayennepeper
EXTRA NODIG
gietijzeren pan
vijzel
schone katoenen doek
stukje slagerstouw
glazen pot met deksel
INSTRUCTIES
Schil de niet te rijpe mango’s en snijd in kleine stukjes. Doe ze in een pan en voeg de suiker toe. Even mengen en laat 4 uur zo staan.
Vijzel de kardemom, kruidnagels, kaneelstokjes en gember fijn. Doe dit in een katoenen doek, bind het vast zodat het een kruidenbuiltje wordt.
Als de mangostukjes met het suiker 4 uur hebben gestaan, moet er een waterige substantie ontstaan zijn. Voeg nu het kruidenbuitje, cayennepeper en zout toe. Zet de pan met het mengsel op een laag vuurtje en laat het geheel zo’n 20-30 minuten koken totdat het mengsel dikker wordt.
Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Haal het kruidentheezakje eruit. Naarmate het mengsel afkoelt zal chutney nog verder indikken.
Schenk de mangochutney over in een gesteriliseerde pot en bewaar na gebruik op een donkere en koele plek.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account
blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
• Bekijk je boodschappenlijstje en opgeslagen recepten gemakkelijk op verschillende apparaten.
• We slaan jouw favoriete recepten en je boodschappenlijstje op voor zolang als het account
bestaat.