Pizza kipcurry met bloemkoolblad

Pizza kipcurry met bloemkoolblad

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 30 minuten
Voor 1 pizza

INGREDIËNTEN
2 pizzabodems kant-en-klaar
2 kippendijen
Brassica koolzaadolie
1 el gele currypasta
3 bloemkoolbladen of 3 bloemkoolroosjes
3 el crème fraîche
½ rode ui
¼ rode paprika,
3 el geraspte kaas

EXTRA NODIG
pizzasteen
pizzaschep

INSTRUCTIES

  1. Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (200°C). Leg de pizzasteen op het rooster, sluit de deksel en verwarm de pizzasteen voor.
  2. Snijd de kippendijen en de bloemkoolbladen fijn en meng het door de gele currypasta met een scheutje koolzaadolie. Snijd de rode ui en paprika in dunne ringen.
  3. Smeer 1 eetlepel crème fraîche over de pizzabodem. Verdeel de kip, bloemkool, ui en paprika over de bodem. Verdeel kleine kloddertjes crème fraîche over de bodem en strooi de geraspte kaas over de pizza.
  4. Doe de pizza ongeveer 10 minuten in barbecue op de pizzasteen of tot hij mooi knapperig gebakken is.

Dit vind je misschien ook interessant: