INGREDIËNTEN
5 kippenpoten/drumsticks
5 trostomaten
3 flinke vastkokende aardappelen
2 flinke wortels
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 klein bosje koriander of peterselie
1 el Ras-el -hanout
1 el komijnzaad
1 blokje kippenbouillon
8 saffraandraadjes
10 gedroogde abrikozen
1 citroen
50 ml water
olijfolie
200 g couscous
zout en peper
EXTRA NODIG
Tajine
INSTRUCTIES
Maak je barbecue gereed voor directe bereiding op 180°C.
Snijd de aardappelen, wortel, ui in grove gelijkmatige stukken. Hak de knoflook fijn en snijd de citroen in parten.
Zet de tajine op de barbecue en voeg een scheut olie toe en laat dit opwarmen. Gril gelijktijdig de kippenpoten op het rooster naast de tajine. Voeg nu om de beurt de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg nu de Ras el hanout en komijn toe en bak dit even mee. Verbrokkel het bouillonblokje in de tajine en voeg de aardappelen en wortels toe. Bak dit allemaal even lekker mee.
Leg nu de gegrilde kippenpoten in de tajine, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Leg hiertussen de tomaten, abrikozen, citroen en saffraandraadjes. Giet nu ca. 50 ml water toe tot de bodem van de tajine volledig bedekt is met vocht. Sluit de tajine met de deksel en laat dit ongeveer 40 minuten stoven op maximaal 180°C op je bbq. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de tajine zit en pas je bbq-temperatuur hier op aan.
Maak de couscous gereed volgens de bereiding op de verpakking. Snijd de koriander of peterselie fijn.
Serveer het gerecht met de couscous en strooi over beide gerechten wat fijngesneden koriander of peterselie naar smaak.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account
blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
• Bekijk je boodschappenlijstje en opgeslagen recepten gemakkelijk op verschillende apparaten.
• We slaan jouw favoriete recepten en je boodschappenlijstje op voor zolang als het account
bestaat.