Bijgerecht
Hoofdgerecht
‘Pleursoep’ met kip en restjes groenten
We gooien niks weg in de keuken, aldus chef René Pluijm van Pluijm’s Eetbare Wereld. Zo heeft hij dat van zijn moeder geleerd. Met zijn zogenaamde ‘pleursoep’ geeft hij inspiratie om restjes groenten en delen van de kip te gebruiken.
“Los van de kipfilet, die we allemaal zo graag eten, kunnen we ook de rest van de kip verwaarden. Voor een verse en smaakvolle bouillon zijn ‘restanten’ als botten, karkassen en nekken van de kip goed te gebruiken. Met restjes groenten die we allemaal wel hebben liggen en een stukje kippenvlees maken we de soep compleet.”
Het is eigenlijk een soep zonder recept, want het is afhankelijk van wat je in de koelkast hebt liggen, maar ter inspiratie delen we een voorbeeldrecept.
Benodigdheden bouillon:
Bereiding bouillon:
Benodigdheden soep:
Bereiding soep:
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login