< terug

Smulbrood

 

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 30 min
  • 400 gram kipfilet
  • 500 gram spinazie
  • 1 rode puntpaprika
  • 250 gram spek
  • 90 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 heel, rond brood
  • 4 tenen knoflook
  • zeezout
  • 20 gram pijnboompitten
  • kipkruiden
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van het smulbrood:

1. Snijd de kip in blokjes, schenk hier wat olijfolie overheen en kruid deze met de kipkruiden.
2. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paprika in grove stukken en bewaar deze samen met de champignons in een kom.
3. Kneus de knoflook en haal het velletje hiervan af. Zet een koekenpan op hoog vuur.
4. Voeg de spekjes aan de pan toe, zodra deze op temperatuur is. De spekjes hebben genoeg vet, waardoor je geen olie aan de pan hoeft toe te voegen.
5. Houd de spekjes tijdens het bakken goed in de gaten en laat ze bakken tot ze krokant zijn.
6. Snijd ondertussen het topje van het brood af en haal de binnenkant met je handen leeg.
7. Doe dit zowel met het grote, onderste deel als met het topje. Vet het brood aan de binnenkant in met olijfolie en besprenkel dit met wat zeezout.
8. Ook dit doe je met de onderkant van het brood en het topje. Als de spekjes klaar zijn, haal je ze uit de pan en bewaar je ze in een kom.
9. Met het vet van de spekjes bak je nu de kip gaar in dezelfde pan.
10. Leg het brood ondertussen alvast klaar op een ovenschaal en verwarm de oven voor op 200 graden.
11. Als de kip gaar, is voeg je deze bij de spekjes. Gebruik vervolgens een andere pan of maak de gebruikte pan schoon en zet deze met wat olijfolie en boter op hoog vuur.
12. Voeg de paprika en champignon toe aan de pan. Besprenkel dit met wat zeezout en peper en pers de knoflook boven de pan.
13. Voeg als laatste de gewassen spinazie toe aan de pan. Dit kun je beetje voor beetje doen, zodat de spinazie de tijd heeft om te slinken.
14. Voeg ook nu nog wat peper en zout aan de pan toe. Doe de kip en de spekjes terug in de pan wanneer alle spinazie geslonken is, en breng het vlees weer even op temperatuur.
15. Vervolgens kun je het brood gaan vullen met deze mix van vlees en groenten.
16. Als het brood gevuld is, strooi je stukjes geitenkaas, de honing en pijnboompitten over de vulling heen.
17. Zet het brood 10 minuten in de oven.

Het smulbrood is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!