Kooktijd: 45 minuten
Passieve Tijd: 4-24 uur
Personen: 4
INGREDIËNTEN
4 kippenbouten
grof zeezout of koosjer zout
Alabama white sauce
Saus
6 el mayonaise
2 el el appelciderazijn
1 el el citroensap
½ el el Worcestershire saus
1 tl zwarte peper
½ tl zout
½ tl cayennepeper
1 tl mierikswortel optioneel
EXTRA NODIG
kernthermometer
1 handjevol rookhout hickory
INSTRUCTIES
Zout de kippenbouten een avond van tevoren en zet afgedekt in de koelkast (of maximaal 4 uur van te voren).
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
Voeg het rookhout toe. Leg de kippenbouten op het indirecte gedeelte en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
Meng alle ingrediënten voor de barbecuesaus en klop deze goed door elkaar. De saus is aan de zure kant. Als je daar niet zo’n fan van bent, kun je bijvoorbeeld het citroensap weglaten of wat minder azijn toevoegen. Beetje suiker erbij werkt ook. Gewoon proeven! Is ook lekker als je deze saus een dag van te voren maakt.
Haal de kippenbouten van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Serveer met de Alabama white sauce.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login