Smokey whisky chickenwings

Smokey whisky chickenwings

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 60 minuten
Personen: 4

INGREDIËNTEN
12 kippenvleugels
kippenrub naar keuze
zonnebloemolie

Whisky-bbqsaus
2 uien
5 teentjes knoflook
125 ml whisky
½ el tomatenpuree
200 ml ketchup
100 g bruine suiker
80 ml azijn
4 el Worcestershire-saus,
½ el zout
½ tl zwarte peper
¼ tl cayennepeper
een paar scheutjes tabasco optioneel

EXTRA NODIG
kernthermometer
gietijzeren pan
1 handjevol rookhout

INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de direct methode.
Smeer de kippenvleugels in met olie en wrijf de rub er royaal mee in.
Voeg het rookhout toe. Leg de wings op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
Snipper voor de saus de ui en knoflook. Verwarm in de pan een scheutje olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de whisky toe en laat 3 minuten koken.
Doe dan de tomatenpuree erbij en roer goed door. Nu mogen de overige ingrediënten erbij. Laat de saus 15-20 minuten koken. Zeef eventueel de saus.
Lak op het laatst de vleugels in met de saus. Haal de kip van de barbecue en serveer met de saus.

Dit vind je misschien ook interessant: