< terug

Kiptaco’s

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 600 g kipfilet
  • 40 g Mexicaanse kruidenmix
  • 1 dl water
  • 6 geschrapte worteltjes, in stukjes
  • 150 g mais
  • 2.5 dl Mexicaanse saus
  • 4 taco shells
  • 0.25 krop ijsbergsla
  • 2 bosuitjes
  • 50 g geraspte kaas
  • olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Kiptaco’s:

EXTRA NODIG
Pan
Oven
Ovenschaal

1. Bak de taco’s in de oven af volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Schil de bospeentjes en snijd deze in stukjes.
3. Snijd de kipfilet in lange reepjes.
4. Meng de Mexicaanse kruidenmix met het water en blijf goed roeren tot dat er een sausje gaat ontstaan.
5. Verwarm wat olijfolie in de pan.
6. Roerbak hierin de kip goudbruin.
7. Voeg eerst de wortel toe, een paar minuten daarna de maïs en een paar minuten daarna de kruidensaus toe.
8. Verwarm dit ca. 10 minuten.
9. Snijd de sla in dunne reepjes en vul de taco’s met de sla.
10. Voeg de kipfiletreepjes en vervolgens de groenten met de kruidensaus toe.
11. Snipper de bosui fijn.
12. Besprenkel de taco’s met geraspte kaas en strooi als laatste de gesnipperde bosui er overheen.
13. Serveer het gerecht met de Mexicaanse saus.

De kiptaco’s zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Behalve in taco’s is de gemarineerde kip ook heerlijk in een wrap.