Hoofdgerecht
Bereiding van de risotto met kip, spinazie en Old Amsterdam:
Stap 1:
Snijd de kippendij in blokjes en doe dit in een pan. Strooi over de kippendij wat kipkruiden en hussel dit goed door elkaar. Bak de kippendij lichtbruin in de pan. Als de kippendij gaar is kan het uit de pan.
Stap 2:
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en voeg dit toe aan de pan waar eerst de kippendij in is gebakken. Hussel dit door elkaar en voeg ondertussen de risottorijst toe. Bak dit voor 20 seconden aan.
Stap 3:
Het is tijd om de witte wijn aan de risotto toe te voegen. Laat dit verdampen, zodat de alcohol eruit trekt. Vervolgens is het tijd om de kippenbouillon beetje voor beetje toe te voegen. Blijf ondertussen goed roeren.
Stap 4:
Rasp ondertussen de Old Amsterdam kaas, maar blijf de risotto in de gaten houden. Voeg het laatste beetje kippenbouillon toe en zet het vuur wat lager.
Stap 5:
Voeg de gewassen spinazie toe aan de pan met risotto. Doe dit beetje voor beetje en blijf ondertussen roeren. Als alle spinazie is toegevoegd kan de kippendij ook weer worden toegevoegd.
Stap 6:
Om de risotto lekker smeuïg te maken voeg je wat roomboter toe. Daarna is het tijd om de geraspte kaas toe te voegen.
Stap 7:
De risotto is bijna klaar. Schep de risotto op een mooi bord en serveer het met wat rucola en Old Amsterdam kaas.
Nu kunt u genieten van de Risotto met kip, spinazie en Old Amsterdam!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login