< terug

Stoofschotel met bonen

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 250 g kipgehakt
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 blik zwarte ogenbonen
  • 400 g (black eyed peas, supermarkt) uitgelekt
  • 2 theel. garam masala
  • 1 sap van citroen
  • Verse koriander
  • Zout of peper naar smaak
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Stoofschotel met bonen:

EXTRA NODIG
Hapjespan
Maatbeker
Scherp mes

1. Haal de schil van de ui af en snijd deze fijn. Haal ook de schil van één teentje knoflook eraf en haal deze door de knoflookpers. Snijd de chilipeper horizontaal doormidden en haal de zaadjes eruit. Snijd de chilipeper vervolgens in kleine stukjes.
2. Verhit de olie in de pan en bak het kipgehakt, de knoflook en de ui lichtbruin, op hoog vuur en door regelmatig te roeren.
2. Voeg de tomatenblokjes met het vocht en de chilipeper toe.
3. Laat het geheel voor ongeveer 10 minuten zachtjes (door) koken op laag tot middelmatig vuur.
4. Roer de bonen erdoor heen en verwarm dit nog 10 minuten op laag tot middelmatig vuur.
5. Roer de garam masala erdoor, snijd een citroen doormidden en knijp van beide helften het citroensap uit over het geheel.
6. Garneer met de verse koriander.

De Stoofschotel met bonen is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Witte rijst!