Bijgerecht
Bereidingswijze van de pittige kip met rozemarijn:
EXTRA NODIG
Oven op 200graden
Grote schaal
Wildschaar
1. Snijd de pepers in de lengte door en hak ze fijn.
2. Roer het citroensap, de knoflook, de pepers, de kruiden en een beetje peper door elkaar met 6 eetl. olie voor de marinade.
3. Leg de kipdelen in een ruime, ingevette schaal.
4. Bestrijk de kip met de marinade en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
5. Verwarm de oven voor.
6. Wrijf de kip in met zout en leg hem met de huidzijde naar boven in de oven.
7. Braad de kip in ongeveer 60 min. goudbruin en knapperig.
8. Roer voor de tomatensalade de balsamico, zout en peper door elkaar.
9. Roer er 2 eetl. olie doorheen.
10. Meng de tomaten partjes, de ui en de olijven erdoor.
11. Serveer de tomatensalade apart.
De pittige kip met rozemarijn is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Bent u nog opzoek naar andere kiprecepten? bekijk dan deze pagina: kiprecepten
LEKKER MET
Tomatensalade!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login