Hoofdgerecht
Bereiding van de Andalusische kip stoofschotel:
Stap 1:
Leeg een aantal blaadjes saffraan in een klein bakje met ongeveer 50 ml kokend water en laat deze gedurende 20 tot 30 minuten weken. Snij de ui in fijne stukjes en pers de knoflook.
Stap 2:
Giet wat olijfolie in een grote pan en voeg de kippendijen hier, nadat de olijfolie heet is geworden, aan toe. Breng de kip op smaak met zout en peper. Braad de kippendijen tot ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen. Haal dan de kippendijen uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Stap 3:
Bak de fijngehakte ui, geperste knoflook, gemberpoeder en paprikapoeder en bak dit geheel al roerend enkele minuten. Meng hierna de sherry, saffraan (met het water) en de kippenbouillon door het mengsel heen.
Stap 3:
Leg de kippendijen weer terug in de pan. Meng honing en citroen in een bakje. Breng eerst het mengsel aan de kook en voeg dan de honing met citroensap toe, door dit over de kippendijen te gieten. Stoof het geheel 30 minuten op laag vuur, zodat de kip helemaal gaar wordt en de saus indikt tot de perfecte consistentie.
Stap 4:
Meng de geraspte amandelen, knoflook, peterselie, croutons en olijfolie in een bakje. Zorg er hierbij voor dat je de croutons zo klein mogelijk maakt. Voeg dit toe aan het geheel wat al in de pan zit.
Stap 5:
Zet de pan nog 10 minuten op 220 graden in de oven. De Andalusische kip stoofschotel is nu helemaal klaar om te eten.
Geniet ervan!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login