Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de gegrilde pittige kip:
EXTRA NODIG
BBQ
Wildschaar
Kleine kom
1. Steek een barbecue aan.
2. Gebruik gevogelteschaar, knip langs beide zijden van de ruggengraat van de kip; gooi de ruggengraat weg.
3. Draai de kip om, zodat het vlees naar boven ligt.
4. Druk nu de kip plat. Snijd langs de poten van de kip zodat je deze ook plat kunt drukken.
5. Leg de kip in een ovenschaal.
6. Klop in een kleine kom de kokosmelk met de currypasta en de bruine suiker tot een gladde massa.
7. Wrijf het curry mengsel over de kip,ook onder de huid.
8. Gril de kip met de huid naar beneden op matig temperatuur, ca. 160 graden totdat de huid bruin en knapperig is.
9. Keer na ongeveer 10 minuten de kip om en gril op matig vuur tot de kip gaar is.
10. De kip moet een kerntemperatuur van 70 graden hebben. Dit duur ca. 60 a 70 minuten.
11. Haal de kip van de bbq en laat 10 minuten rusten. Snijd de kip en serveer.
De gegrilde pittige kip is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
LEKKER MET
Gegrilde groenten en gepofte aardappel.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login