< terug

Zomerse salade met gemarineerde kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Lunchgerecht

  • 30 min
  • 4 ontbeende kippendijen (of halve kipfilets)
Marinade:
  • 2 theel. sambal oelek
  • 1.5 dl ketjap manis (zoet)
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 theel. gemberpoeder of djahé
Salade:
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetl. citroensap
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • komkommer
  • rode en gele cherrytomaatjes
  • frisée sla
  • veldsla
Dressing:
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetl. citroen- of limoensap
  • 1 theel. honing
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de zomerse salade met gemarineerde kip:

Stap 1: Snij de kippendij in stukjes. Doe dit vervolgens in een bak. Het is nu tijd om de marinade te maken. Voeg aan de bak met kippendij ketjap, sambal, gemberpoeder en verse knoflook toe. Hussel dit goed door elkaar en laat voor minimaal twee uur in de koelkast staan.

Stap 2: Na de voorbereiding van de kippendij, is het tijd om de salade te gaan voorbereiden. Snijd een avocado, cherrytomaten en komkommer zonder schil en zaadjes in grove stukken. Doe dit in kleine bakjes.

Stap 3: Nadat de salade is voorbereid, is het tijd om de dressing te gaan maken. Voeg limoensap, theelepel honing en olijfolie samen. Hussel dit goed door elkaar en de dressing is klaar.

Stap 4: Tijd om de kippendij te gaan bereiden. Pak de kippendij uit de koelkast en verdeel dit over een ovenschaal. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden, op de grill stand. Als de oven is voorverwarmd kan de kippendij erin voor ongeveer 10 minuten.

Stap 5: Ondertussen is het tijd om de salade te gaan voorbereiden. Pak een grote kom en voeg daar de gewassen sla aan toe. Verdeel de gesneden cherrytomaten, avocado, komkommer en dressing over de sla.

Stap 6: Als de kippendij gaar is, kan deze uit de oven worden gehaald. Verdeel de warme kippendij over de salade. Om de salade af te maken voeg je als laatst gezouten cashewnoten toe.

De zomerse salade met gemarineerde kip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Reken voor kipfilets ongeveer 10-15 minuten om te garen!