< terug

Dürüm kip kebab

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
Ingrediënten:
  • 400 g kipdijfilet
  • 200 g ijsbergsla
  • 150 g julienne wortel
  • 4 (dürüm) tortillas
  • 2 sjalotten
  • 4 knoflookteentjes
  • 50 ml mayonaise
  • 1 rijpe tomaat
  • ½ rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl cayennepoeder
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding dürüm kip kebab:

Stap 1:
Versnipper 2 sjalotten, hak de helft van de knoflook teentjes fijn en snijd de 500 gram kipdijfilet in kleine reepjes of stukjes.  

Stap 2:
Meng de kaneelpoeder, cayennepeper, koriander, oregano, komijn en paprikapoeder samen tot een kruidenmix. Voeg hier eventueel peper en zout aan toe.

Stap 3:
Bak de sjalot in een grote pan met olijfolie en voeg hier de kipfilet aan toe. Bak dit totdat de kip gaar is en voeg dan de kruidenmix toe.

Stap 4:
Laat het geheel 10-15 minuten sudderen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de wortel, tomaat en rode ui in stukjes.

Stap 5:
Meng de andere helft van de knoflook met wat mayonaise en smeer dit, naar smaak, uit over de tortillas.

Stap 6:
Tot slot moet de tortilla gevuld worden met de ijsbergsla, wortel, rode ui, tomaat en de gekruide kip.

Geniet van deze overheerlijke dürüm kip kebab!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!