Hoofdgerecht
Wil je snel een lekker pittig Indonesisch gerecht met kip op tafel zetten? Zoek dan niet verder, maak deze lekkere en simpele Ajam paniki!
Bereiding van de Ajam paniki:
Stap 1:
Zorg ten eerste dat de kipdijfilet op kamertemperatuur is. Snijd de kip in blokjes.
Stap 2:
Maak daarna de boemboe klaar door een mix te maken van de ui, knoflook, djahé, laos, sereh, djeroek poeroet, sambal oelek, palmsuiker, olie, tamarindepasta, zout en witte peper.
Stap 3:
Bak de kip kort aan op hoog vuur in een pan met olijfolie. Voeg de boemboe toe aan de kip en roer goed.
Stap 4:
Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel minimaal 2 uur sudderen op laag vuur. Plaats de deksel schuin, zodat de kruiden maximaal kunnen intrekken.
Stap 5:
Serveer de Ajam Paniki met bijgerechten en dit heerlijke gerecht is klaar!
Nu kunt u genieten van deze heerlijke eenvoudige maaltijd met lekkere bijgerechten.
Eetsmakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Als u opzoek bent naar vergelijkbare recepten uit de Indonesische keuken? Dan kunt u ook gerust een kijkje nemen op deze pagina: Indonesische groente curry met krokante kip en oestersaus
Serveer het met witte rijst en sambal goreng boontjes voor een complete ervaring.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login