Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de balsamico kip met aardappeltjes en broccoli:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Leg de filets tussen 2 vellen bakpapier en sla ze platter met een vleeshamer of zware pan. Leg ze daarna in een schaal.
3. Meng 4 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels honing, 4 theelepels grove mosterd, snuf zout en snufje zwarte peper in een kommetje en klop door elkaar. Verdeel de marinade over de kipfilets en smeer ze helemaal in. Laat 20 minuten marineren.
4. Boen de aardappels schoon en snijd ze (met schil en al) in wedges. Meng ze in een kom met een scheut bakolijfolie, de fijngehake rozemarijn, geplette knoflook en een snuf zout. Verdeel de wedges over het bakblik en zet 15 minuten in de oven.
5. Snijd de broccoli in de tussentijd in kleine roosjes en meng in dezelfde kom met een scheut bakolijfolie en zout. Voeg de roosjes broccoli na 15 minuten toe aan het bakblik. Schep alles om en zet nog 15 minuten in de oven.
6. Verhit een grote koeken- of hapjespan met 2 eetlepels bakolijfolie. Bak de kipfilets rondom mooi bruin aan. Voeg de halfgedroogde tomaten toe aan de pan en schep om. Zet het vuur lager en de deksel op de pan. Laat nog 8 – 10 minuten garen (afhankelijk van de grootte) en schep de filets halverwege om.
7. Serveer de balsamico kip samen met de geroosterde aardappeltjes en broccoli op 4 borden.
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de vriezer. Deze kun je later nog perfect gebruiken voor soep.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login