< terug

Barbecue kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 50 min
  • 4 ongekruide kippenbouten met vel
  • 2 liter groentebouillon
  • 4 eetl. pikante tomatenspread of hummus
  • 8 lange repen bacon of ontbijtspek
  • 1 eetl. olie om te bestrijken
  • 8 kleine kolven suikermaïs
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de barbecue kip

EXTRA NODIG
Soeppan
Schuimspaan
Plank
Kwastje
Barbecue

1. Breng in een grote pan de bouillon aan de kook. Leg vervolgens de kippenbouten in de pan met de bouillon.
2. Laat de kip hierin in ca. 20 minuten zachtjes voorgaren.
3. Steek de barbecue tijdig aan en laat deze goed heet worden voordat je de kippenbouten erop gaart.
4. Neem de kip uit de pan en leg die op de plank.
5. Trek het vel een beetje los en bestrijk de vleeszijde met de pikante tomatenspread of humus.
6. Leg het vel terug en pak de bout dan kruiselings in met de bacon.
7. Bestrijk het bbq rooster met een beetje olie en leg hierop de kip.
8. Rooster de kippenbouten aan beide zijden goudbruin en gaar.
9. Check de gaarheid van de kippenbouten door te proberen of het vlees loszit van het bot.

De barbecue kip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gele dipsaus en Griekse komkommersalade.