Bijgerecht
Bereidingswijze van de barbecue kip
EXTRA NODIG
Soeppan
Schuimspaan
Plank
Kwastje
Barbecue
1. Breng in een grote pan de bouillon aan de kook. Leg vervolgens de kippenbouten in de pan met de bouillon.
2. Laat de kip hierin in ca. 20 minuten zachtjes voorgaren.
3. Steek de barbecue tijdig aan en laat deze goed heet worden voordat je de kippenbouten erop gaart.
4. Neem de kip uit de pan en leg die op de plank.
5. Trek het vel een beetje los en bestrijk de vleeszijde met de pikante tomatenspread of humus.
6. Leg het vel terug en pak de bout dan kruiselings in met de bacon.
7. Bestrijk het bbq rooster met een beetje olie en leg hierop de kip.
8. Rooster de kippenbouten aan beide zijden goudbruin en gaar.
9. Check de gaarheid van de kippenbouten door te proberen of het vlees loszit van het bot.
De barbecue kip is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Gele dipsaus en Griekse komkommersalade.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login