EXTRA NODIG:
6 spiesjes en marinadekwast
INGREDIENTEN:
600 g kippendijen
1 el olie
rub
2 tl bruine suiker
1½ tl paprikapoeder
1½ tl zout
1 tl chilipoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl gedroogde tijm
¼ tl peper
BEREIDINGSWIJZE VAN DE BARBECUE KIPKEBAB:
1- Als je houten spiesjes gebruikt, week deze dan 30 minuten in water voordat je er mee aan de slag gaat.
2- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
3- Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom. Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Doe in een kom en besprenkel met 1 eetlepel olie en de rub. Laat dit afgedekt een uur marineren in de koelkast. Rijg de kippendijenblokjes op de spiesjes.
4- Gril de kip in 8-10 minuten rondom gaar. Bestrijk de kipspiesjes nu met de barbecuesaus en laat dit per kant 1 minuut warm worden. Serveer de kipspiesjes direct.
Bent u opzoek naar nog maar recepten waarvoor u de barbecue mee kunt gebruiken? bekijk dan deze pagina: BBQ kiprecepten
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login