EXTRA NNODIG:
ovenschaal
1 velletje bakpapier
kernthermometer
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de barbecue voor op 220°C en richt in voor de indirecte methode.
Leg een velletje bakpapier in de ovenschaal. Verdeel de frietjes over de ovenschaal en bestrooi ze met een beetje zout. Zet de schaal op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Bak de frietjes in 20 minuten gaar.
Smeer de kippendijen in met de koolzaadolie en bestrooi met de barbecurub. Gril de kippendijen op directe warmte, zorg voor een mooie grillstreep. Leg dan de kippendijen op het indirecte gedeelte en gaar door tot een kerntemperatuur van 70°C.
Haal de kippendijen van de barbecue en snijd in plakjes.
Verdeel de plakjes kippendijen en de kaas over de frietjes en verdeel er een beetje barbecuesaus over. Zet terug in de barbecue en verwarm het geheel tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer het gerecht eventueel met fijngesneden lente-uitjes. Serveer direct.
INGREDIËNTEN
1 zak verse friet
1 zakje geraspte cheddarkaas
Brassica Bak en Braad koolzaadolie
350 g kippendijen
2 el barbecuerub, naar keuze
Sweet Baby Ray’s barbecuesaus of een barbecuesaus naar keuze
zout
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login