INGREDIËNTEN
1 kip
1 el gerookte paprikapoeder
Brassica koolzaadolie
barbecuesaus naar keuze
2 stronkjes little gem
4 hamburgerbroodjes of pita’s
EXTRA NODIG
kippenstandaard
kernthermometer
INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirecte methode.
Wrijf de kip in met een beetje olie en verdeel de paprikapoeder gelijkmatig.
Zet de kip op de kiphouder op de barbecue. Laat de kip, met gesloten deksel, mooi goudbruin worden. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C. Haal de kip van de barbecue en laat even afkoelen.
Verwijder de huid en ga het kippenvlees mooi plukken. Leg het geplukte kippenvlees in een schaal en meng dit eventueel met een scheutje barbecuesaus.
Snijd de huid in kleine stukjes en bak deze lekker krokant. Voeg dit ook toe bij het kippenvlees en meng alles even goed.
Snijd de broodjes open, leg op de onderste helft de sla, dan de ‘pulled chicken’. Voor de sausliefhebbers mag er best weer een laagje barbecuesaus erbij en dan sluit je af met de bovenkant van het broodje. Serveer direct.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account
blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
• Bekijk je boodschappenlijstje en opgeslagen recepten gemakkelijk op verschillende apparaten.
• We slaan jouw favoriete recepten en je boodschappenlijstje op voor zolang als het account
bestaat.