Gegrilde pittige kip

Gegrilde pittige kip

By Fire&Food

< terug foto

De mannen van Fire&Food presenteren regelmatig nieuwe, lekkere en bijzondere recepten voor op de BBQ. Vind al hun ideeen op hun youtube kanaal.

INGREDIËNTEN

1 hele kip
125 ml ongezoete kokosmelk
2 a 3 eetl. rode currypasta
1 theel. donkerbruine suiker
zout en peper

INSTRUCTIES

1 – Steek een barbecue aan. Gebruik gevogelteschaar, knip langs beide zijden van de ruggengraat van de kip; gooi de ruggengraat weg. Draai de kip om, zodat het vlees naar boven ligt. Druk nu de kip plat. Snijd langs de poten van de kip zodat je deze ook plat kunt drukken. Leg de kip in een ovenschaal.
2 – Klop in een kleine kom de kokosmelk met de currypasta en de bruine suiker tot een gladde massa. Wrijf het curry mengsel over de kip,ook onder de huid.
3 – Gril de kip met de huid naar beneden op matig temperatuur, ca. 160 graden totdat de huid bruin en knapperig is. Keer na ongeveer 10 minuten de kip om en gril op matig vuur tot de kip gaar is. De kip moet een kerntemperatuur van 70 graden hebben. Dit duur ca. 60 a 70 minuten. Haal de kip van de bbq en laat 10 minuten rusten. Snijd de kip en serveer.

Dit vind je misschien ook interessant: