Kooktijd: 45 minuten
Passieve Tijd: 1 nacht
Personen: 4
INGREDIËNTEN VOOR DE GEVLINDERDE KIP:
1 hele kip
olie
Kiprub
45 g basterdsuiker
1 el chilipoeder
1 el gerookte paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
1/4 tl gemalen oregano
1/4 tl gemalen komijn
EXTRA NODIG
kernthermometer
gevogelteschaar of uitbeenmes
INSTRUCTIES
Zout de kip een avond van tevoren en zet afgedekt in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
Gebruik gevogelteschaar, knip langs beide zijden van de ruggengraat van de kip; gooi de ruggengraat weg.
Draai de kip om, zodat het vlees naar boven ligt. Druk nu de kip plat. Snijd langs de poten van de kip zodat je deze ook plat kunt drukken.
Smeer de kip in met olie en wrijf royaal in met de rub.
Gril de kip met de huid naar beneden op matig temperatuur, ca. 150°C totdat de huid bruin en knapperig is. Keer na ongeveer 10 minuten de kip om en gril op matig vuur tot de kip gaar is. De kip moet een kerntemperatuur van 70°C hebben. Dit duur ca. 40- 45 minuten.
Haal de kip van de bbq en laat 10 minuten rusten. Snijd de kip en serveer.
Nu kunt u genieten van de gevlinderde kip, eet smakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Als u opzoek bent naar nog meer kiprecepten? Dan kunt u ook gerust nog een kijkje nemen bij onze receptengenerator, de receptengenerator kiest namelijk het perfecte recept uit op basis van uw voorkeuren. bekijk de receptengenerator hier: receptengenerator
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login