Gevulde Hasselback kipfilet van de rookplank

Gevulde Hasselback kipfilet van de rookplank

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 30 minuten
Personen: 1

INGREDIËNTEN
1 kipfilet
1 vleestomaat
1/4 courgette
1/2 el Italiaanse kruiden
1 plakje Brie
1-2 plakken Parmaham
zout en peper
stokbrood

EXTRA NODIG
2 chopsticks
1 rookplankje
kernthermometer

INSTRUCTIES

  1. Controleer de kipfilet op losse stukjes en velletjes en verwijder deze. Snijd de vleestomaat en courgette in dunne plakjes.
  2. Neem vervolgens de kipfilet en de chopsticks en leg de chopsticks langs beide zijde van de kipfilet. Deze helpen je met het insnijden van de kipfilet. Snijd ze in de breedte om de 7 mm tot twee derde in. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, de onderkant van de kipfilet moet wel aan elkaar blijven zitten.
  3. Bestrooi de kipfilet met de Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout. Steek de vleestomaat en de courgette om en om in de sneden van de kipfilet. Leg de kipfilet op het (droge)rookplankje.
  4. Verwarm de barbecue voor op 180C°. Let het rookplankje direct boven het vuur in de barbecue en sluit de deksel.
  5. De kipfilet is klaar wanneer een kerntemperatuur van 72°C is bereikt. Leg kort voor deze tijd de plak brie op de kipfilet zodat deze nog mooi kan smelten. Haal de kipfilet van de barbecue en leg op de brie de Parmaham. Serveer met stokbrood, rucola en gepofte tomaatjes.

Dit vind je misschien ook interessant: