Een makkelijke en snelle kip maaltijd met een lekker romige vulling. Ideaal voor een doordeweekse avond! Lekker met een salade erbij, of bijvoorbeeld bij pasta pesto.
Voor 2 personen:
Voor de kip:
2 scharrelkip filets
75 gram roomkaas (volle, geen magere)
30 gram semi zongedroogde tomaatjes
20 gram fijn gesneden prei
Een halve rode ui
1 teen knoflook
Extra olie om te bakken
Voor de marinade:
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Een flinke snuf zout en peper
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Maak de marinade door de olijfolie, het paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout te mengen. Wrijf de kip goed in met de marinade. Zet apart.
3. Verhit een scheut olie in de pan. Pers de knoflook en bak deze samen met de ui en prei, totdat de ui glazig is.
4. Roer het ui mengsel door de roomkaas. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en roer erdoor.
5. Maak een snede in de kip en leg de kipfilets in een ovenschaal. Vul ze met het roomkaas mengsel.
6. Bak de kip op 190 graden in 25 minuten gaar. Serveer direct.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login