Kooktijd: 45 minuten
Personen: 4
INGREDIËNTEN
4 kipfilets
8 lange plakken spek
zonnebloemolie
zout en peper
Honingmosterdmarinade
½ el Dijon-mosterd
3 el honing
2 tl appelciderazijn
2 tl Tabasco je kunt zo pittig en heet gaan als je wilt!
Topping
1 rode ui
handjevol verse koriander
2-3 el ingelegde jalapeños
EXTRA NODIG
Kernthermometer
INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt met een direct en indirect gedeelte.
Meng de ingrediënten van de marinade en leg de kipfilets erin. Laat 30 minuten (of een nacht)marineren.
Bereidt de topping voor door de rode ui, koriander en jalapeno’s fijn te hakken. Zet apart.
Zet de kipfilets eerst op het directe gedeelte kort aan voor en zorg voor een mooie grillstreep. Haal ze dan van de barbecue en rol ze in met het spek.
Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Strooi de topping over de kipfilets en serveer direct.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login