Kip met cranberry’s, tijm en rozemarijn

Kip met cranberry’s, tijm en rozemarijn

By Brenda Kookt

< terug foto

Kip met cranberry’s, tijm en rozemarijn

We lopen al even vooruit op de feestdagen met dit recept met cranberry, tijm en rozemarijn. Heerlijke smaken die perfect passen bij een kerstdiner.

Brenda van de foodblog Brenda Kookt ontwikkelde dit smakelijke bijgerecht, wat goed te combineren is met gebakken aardappeltjes en groente naar keuze.
Door dijfilet te gebruiken blijft de kip nog malser dan met borstfilet. En de bereiding in de oven maakt het een simpel en snel gerecht, boordevol smaak!

Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal: 4 personen
Type of dish: bijgerecht
Category of dish: feestelijk, winter

Ingrediënten:

Kippendijfilets
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
2 eetlepels water
3 tenen knoflook, geperst
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
100 gram cranberries
zout en peper

Bereiding:

  1. Vet als eerst een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg dan de kippendijfilets in de ovenschaal, breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng daarna in een kommetje de olijfolie met sojasaus, honing, water en geperste knoflook. Roer goed door elkaar. Verdeel dit dan over de kippendijfilets. Strooi de cranberries over de ovenschaal. Ris de tijm van de takjes en verdeel dit ook over de kipfilet en leg de takjes rozemarijn erbij.
  4. Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven, tot de kippendijfiles mooi gaar zijn.
  5. Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de kip met cranberries, tijm en rozemarijn direct.
  6. Serveer de kip met gebakken aardappeltjes en groente naar keuze.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant: