Kippendijen met sesamkorst en wasabi-dip

Kippendijen met sesamkorst en wasabi-dip

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 30 minuten
Passieve tijd: 1 nacht
Personen: 4

INGREDIËNTEN
4 kippendijen
250 ml teriyakisaus
60 g zwarte sesamzaadje
60 g witte sesamzaadjes
1 eiwit
wasabi-dip
½-1 tl wasabi
125 ml zure room
2 tl citroensap
½  citroenzest

EXTRA NODIG
Kernthermometer

INSTRUCTIES

  1. Leg de kippendijen in de teriyaki en laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
  2. Meng de wasibi met de zure room, citroensap en zest. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  4. Klop het eiwit op. Meng de sesamzaadjes in een bord. Haal de kip uit de marinade en dep droog. Dip de kippendijen in het eiwit en daarna in de sesamzaadjes. Laat dit 10 minuten staan.
  5. Gril de kippendijen 5 tot 7 minuten per kant met gesloten deksel tot de kip een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Serveer direct met de wasabi-dip.

Dit vind je misschien ook interessant: