Mediterraans piepkuiken

Mediterraans piepkuiken

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 60 minuten
Personen: 1

INGREDIËNTEN
1 piepkuiken
olijfolie
6 voorgegaarde aardappelpartjes

Rub
3 el grof zeezout
2 el zwarte peper
1½ el knoflookpoeder
2½ el dragon
3 el rozemarijn
2 el tijm
3 el dille
3 el oregano

Saus
240 g Boursin Cuisine
125 ml kookroom
2 sjalotjes
1 glas sauvignon blanc
3 el gedroogde peterselie
1 bosje tijm
5 champignons
½ teentje knoflook
zout en peper

EXTRA NODIG
kleine skillet
rookplank
2 spiesjes
kernthermometer

INSTRUCTIES
Bereid een barbecue voor op de indirecte methode en verwarm tot 150°C.
Bestrijk de kip met olijfolie en de mediterraanse rub.
Zet de rookplank met daarop de kip op het directe gedeelte van de barbecue, want we gaan voor dat vleugje rook. Sluit de deksel.
Pak de skillet en zet deze op het indirecte gedeelte van de barbecue. Doe hierin de Boursin en kookroom. Roer met een houten lepel. Verwijder de schil van de sjalotjes en leg ze in de saus.
Giet hierbij het glas witte wijn en laat even licht opwarmen. Blijf roeren. Snijd de champignons in plakjes, pers de knoflook en doe dit bij de saus. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het doorgaren.
Spies de aardappelpartjes op de stokjes en gril ze mooi krokant op het directe gedeelte.
De kip is klaar bij een kerntemperatuur van 72°C. Leg de kip in de saus. Serveer met de gegrilde aardappelpartjes.

Dit vind je misschien ook interessant: