Personen: 4
INGREDIËNTEN
1 hele kip
zonnebloemolie
1 blikje bier
Mediterane rub
1 el knoflookpoeder
1 el gedroogde basilicum
1 el oregano
½ – ¾ el fijn zeezout afhankelijk van smaakvoorkeur
½ el dille
½ el peterselie
½ el uienpoeder
1 el rozemarijn gehakt
1 tl zwarte peper
1 tl gedroogde tijm
1 tl gemalen kaneel
EXTRA NODIG
1 handjevol rookhout, chunks bijvoorbeeld van olijfhout
Kernthermometer
INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
Meng de kruiden voor de rub.
Smeer de kip met in olie en wrijf de rub er royaal mee in (ook de binnenkant).
Doe het bierblikje open, haal er 1/3 derde uit en zet de kip op het blikje. Zet dit geheel op het indirecte gedeelte van de barbecue.
Voeg het rookhout toe en sluit de deksel.
Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C. Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten voordat je de kip gaat aansnijden.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login