Mijn favoriete kipgerecht? Daar hoef ik niet over na te denken! Echte, Originele, Portugese Kip Piri Piri. Vroeger ging ik met mijn familie al vaak naar Portugal en nog komen we er graag. Dan eten we vaak de kip Piri Piri, lekker van een houtskoolvuurtje. Het water loopt me in de mond als ik er aan denk.
INGREDIENTEN
350 g scharrelkipfilet in blokjes
1 eetl. Piri Piri kruiden
4 eetl. olijfolie
1,5 dl witte of rode port
300 gram roerbakgroenten
1 theel. kurkuma of geelwortel
1 eetl. gehakte gember
1 gele paprika in reepjes
2 el ketjap manis (zoet)
1 snufje peper uit de molen
EXTRA NODIG
Hapjespan
Wok
BEREIDINGSWIJZE
1. Bestrooi de kip met de Piri Piri kruiden.
2. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan of wok.
3. Roerbak hierin de kip goudbruin en blus met de port.
4. Laat de kip ca. 15 minuten zachtjes pruttelen en keer de kip zo nu en dan.
5. Verwarm na 5 minuten de overige olie in een wok.
6. Roerbak hierin de groenten met de kurkuma, de gember en de paprika.
7. Maak de groenten op smaak met ketjap en peper.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login