Kooktijd: 30 minuten
Personen: 4
INGREDIËNTEN
2 kipfilets
2 kippendijen
zonnebloemolie
Fire&Food kiprub
45 g bastard suiker
1 el chilipoeder
1 el gerookte paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
1/4 tl gemalen oregano
1/4 tl gemalen komijn
EXTRA NODIG
kernthermometer
INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
Meng de kruiden voor de rub.
Smeer de kip met in olie en wrijf de rub er royaal mee in.
Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Snijd in plakjes en serveer direct.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login