Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Passieve tijd: 24 uur
Personen: 4
INGREDIËNTEN
700-900 g kippendijen
2 lente-uien
MARINADE
4 el olie
2 el limoensap
2 tl Thaise rode currypasta
2 teentjes knoflook
zout en peper
SAUS
120 ml ongezoete kokosmelk
4 el pindakaas
1 el limoensap
1 el ketjap
2-3 tl Thaise rode currypasta
EXTRA NODIG
4 metalen spiesen
gietijzeren pan
INSTRUCTIES
Snijd de kippendijen in even grote blokjes van 4 x 4 cm. Meng de ingrediënten voor de marinade goed in een schaal. Doe de kip erin en meng alles goed. Marineer de kip afgedekt minstens 1 uur of hoogstens 24 uur in de koelkast.
Meng de ingrediënten voor de saus in een kleine pan op het fornuis. Breng alles al roerend aan de kook op matig vuur. Roer zo lang tot de saus mooi glad is. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Maak de barbecue klaar voor directe matige tot hoge hitte (200-230°C).
Rijg de gemarineerde kipblokjes zodanig gelijkmatig aan de spiesen dat ze elkaar wel aanraken, maar niet tegen elkaar aan worden gedrukt.
Gril de spiesen met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige tot hoge hitte, tot het vlees stevig aanvoelt en goed gebakken is (kerntemperatuur 70°C); draai de spiesen tussendoor 1-2 keer om.
Leg ze op een groot bord en garneer met de fijngesneden lente-uien. Serveer met de satésaus.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login