Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de curry met kip – 30 minuten + 40 minuten stoven
1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Braad de kipdrumsticks op middelhoog vuur rondom bruin aan. Haal daarna uit depan. Fruit in dezelfde pan de ui met een snuf zout en de garam massala.
2. Voeg de pompoenblokjes, tomatenpuree en gemberpasta toe en bak 2 minuten mee.
3. Doe de kipdrumsticks terug in de pan en voeg de kippenbouillon, slagroom en tomatenblokjes toe. Zet het vuur lager en laat 40 minuten pruttelen. Keer op de helft van de tijd de drumsticks om.
4. Haal de kipdrumsticks uit de pan, laat even afkoelen en pluk de kip. De botjes en het vel gooi je weg.
5. Zet het vuur wat hoger om de saus in te laten koken en pureer de pompoen met een pureestamper. Doe de kip er weer bij en warm het geheel nog even door.
6. Garneer de curry met kip op het bord met verse koriander en een lepel yoghurt. Serveer met naan en rijst of krieltjes om er een volwaardige maaltijd van te maken.
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Tip: Meer pit in de curry? Voeg dan naar smaak wat chilivlokken toe bij stap 3.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login