Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de currykip in bier:
EXTRA NODIG
Koekenpan
Braadpan
1. Bestrooi de kip rondom met de currypoeder en zorg ervoor dat alle delen van de kip currypoeder bevatten.
2. Doe de olie in een koekenpan, laat dit goed heet worden en bak hierin de dijen rondom aan.
3. Smelt in een braadpan de boter, laat dit goed uit bruisen en voeg de selderij er aan toe.
4. Leg de dijen in de braadpan met de bakolie.
5. Sluit de pan en verwarm dit 10 minuten op een lage stand.
6. Snijd de paprika in stukjes.
6. Voeg dan de paprika stukjes en de uitgelekte maïs toe en blus af met het bier.
7. Laat de kip nog ca. 40 minuten zachtjes pruttelen.
8. Voeg de kokosmelk toe en laat dit even inkoken (of bind het vocht bij met allesbinder).
9. Maak de saus op smaak met gemberpoeder en zout.
De currykip in bier is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
LEKKER MET
Gele rijst!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login