< terug

Eenpansgerecht van kippenbout en bloemkool

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
  • 4 kippenbouten
  • 800 gram roseval aardappeltjes
  • 100 gram spekjes
  • 3 sjalotten
  • 1 glas witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 2 takken rozemarijn
  • 5 tenen knoflook
  • Bloemkool
  • Geraspte kaas naar smaak
  • Olijfolie
  • Bakboter
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van het Eenpansgerecht van kippenbout en bloemkool:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Doe de kippenbouten in een kom voeg zout en peper toe naar smaak.
  3. Verhit een pan (formaat pan die ook in de oven past voor straks) met olijfolie en bakboter en leg de kippenbouten er in, om een paar minuten te laten garen en kleuren. Draai na 4 minuten de kippenbouten om.
  4. Was de aardappeltjes en snij ze in gelijkmatige stukken.
  5. Snij de sjalotten en knoflook in grove stukken.
  6. Haal de kippenbouten na 4 minuten uit de pan.
  7. Bak de spekjes op hoog vuur in dezelfde pan voor 3 minuten.
  8. Voeg de aardappeltjes, sjalotten, knoflook en rozemarijn toe om op hoog vuur aan te fruiten voor 3 minuten.
  9. Maak de bloemkool schoon en snij in vieren.
  10. Zet de bloemkool in het midden van de pan en giet de witte wijn en kookroom in de pan.
  11. Voeg zout en peper toe naar smaak en laat het geheel koken.
  12. Leg de kippenbouten weer in de pan en doe de deksel op de pan.
  13. Zet de pan in de oven voor 25 minuten.
  14. Doe de geraspte kaas over de bloemkool en zet de pan nog voor 3 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!