< terug

Gemarineerde drumsticks

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 60 min
  • 8 drumsticks
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine groene chilipeper of chilipoeder
  • 3 eetl. ketjap benteng manis
  • 2 eetl. suiker
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 snufje zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de gemarineerde drumsticks:

EXTRA NODIG
Afsluitbare koelkastdoos
Oven op 180˚C
Braadzak ca. 25x 40 cm met sluitclip
Ovenschaal
Keukenschaar

1. Maak een avond van tevoren de marinade in de koelkastdoos.
2. Om de marinade te maken verwijder je eerst de schil van de ui en snipper je deze fijn.
3. Voeg vervolgens de knoflook, de chili, de ketjap, de suiker, het sap, zout en peper toe aan de ui in een kom en meng dit geheel goed door elkaar heen.
4. Leg de kip erin en marineer gedurende een nacht in de koelkast.
5. Verwarm de volgende dag de oven voor en vouw de braadzak open.
6. Vul die met de gemarineerde kip (ook de overgebleven marinade), sluit met de clip en leg dit in de schaal.
7. Prik met een vork enige gaatjes in de braadzak.
8. Plaats de ovenschaal middenin de oven gedurende ca. 50 minuten.
9. Knip de braadzak daarna voorzichtig aan de bovenkant open (heet!).
10. Laat de kip nog even na bruinen.

De gemarineerde drumsticks zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Regenboog wortelmix
Bami goreng met kroepoek