Het is heel belangrijk om te weten wat de herkomst van ons vlees is, oftewel waar jouw vlees vandaan komt. De Nederlandse pluimveesector laat graag zien hoe zij werkt. Van het ei tot de kip, de hele keten werkt aan verantwoorde productie. Daarbij houdt zij rekening met onder meer dierenwelzijn, diergezondheid, milieu en natuurlijk voedselkwaliteit. Kip is niet alleen heel gezond vlees door alle vitaminen en mineralen die het bevat, de productie ervan is ook nog eens zeer duurzaam, diervriendelijk en veilig. De sector werkt continue aan het verbeteren van alle processen, het implementeren van nieuwe inzichten en het voldoen aan de wisselende vraag vanuit de maatschappij.
Op www.kipinnederland.nl vindt u uitgebreide informatie over deze onderwerpen en op deze pagina is ons ruime aanbod terug te vinden!
De Young Poultry People zijn een groep van enthousiaste jonge pluimveehouders, die willen laten zien hoe hoog de standaarden in Nederland zijn en hoe goed er met dieren wordt omgegaan. Ze geven graag een kijkje in hun stallen, om zo te laten zien dat sommige verhalen die de ronde gaan niet op waarheid gebaseerd zijn. […]
MeerNederland wordt in de wereld als koploper gezien waar het gaat om een goede zorg voor pluimvee. Ook de laatste jaren zijn forse stappen gemaakt. Diverse schakels in de keten hebben verbeteringen doorgevoerd om het dierenwelzijn te optimaliseren. Wetenschappelijk onderzoek van Wageningen Universiteit & Research heeft bevestigd dat het dierenwelzijn in de pluimveevleessector de laatste […]
MeerWist je dat Nederland het enige Europese land is waar alleen maar langzamer groeiende kip te koop is in supermarkten? Sinds enkele jaren hebben supermarkten besloten om geen vlees van reguliere ‘snelgroeiende’ kippen te verkopen. Er worden in Nederland nog veel reguliere kippen onder zeer goede omstandigheden gehouden, maar dat vlees wordt grotendeels geëxporteerd. Voor […]
MeerMilieu Het belangrijkste van het houden van dieren is dat er zo goed mogelijk voor de dieren wordt gezorgd. Een goed stalklimaat, voer, voldoende licht en beschutting helpen de dieren om goed te gedijen. Daarnaast spelen er ook andere belangrijke thema’s. Zo is de impact van de productie van vlees op het milieu een belangrijk […]
MeerOm het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login