Nederland wordt in de wereld als koploper gezien waar het gaat om een goede zorg voor pluimvee. Ook de laatste jaren zijn forse stappen gemaakt. Diverse schakels in de keten hebben verbeteringen doorgevoerd om het dierenwelzijn te optimaliseren. Wetenschappelijk onderzoek van Wageningen Universiteit & Research heeft bevestigd dat het dierenwelzijn in de pluimveevleessector de laatste jaren verder is verbeterd. Het welzijn van de dieren staat al centraal vanaf het moment dat de kuikens uit het ei komen tot en met de slacht. De sector innoveert ook op dit punt continu en er worden vele ontwikkelingen doorgevoerd die bijdragen aan een verdere ontwikkeling en betere borging van het dierenwelzijn. Voorbeelden die hier onder vallen zijn bijvoorbeeld de toename van het aantal uitgekomen eendagskuikens die direct toegang tot voer en water hebben en het groeiend aantal dieren dat is gehouden conform een concept met een plus op dierenwelzijn.
Vond u deze pagina nou interessant. En heeft u het gevoel dat u meer te weten bent gekomen over de herkomst van onze kip. en bent u benieuwd naar waar ons vlees vandaan komt? bekijk dan deze pagina: Herkomst van ons vlees
Wij zijn ook te vinden op andere sociale media kanalen: instagram: Instagram kiprecepten
Jolien Driessens
Direct na aankomst van de eendagskuikens op de boerderij begint de zorg van de vleeskuikenhouder voor zijn/haar dieren. Jolien Driessens vertelt hoe deze controles eraan toegaan. Waar let je op? Wanneer zijn de dieren tevreden?
Juul Loeffen
Juul Loeffen is voerspecialist. Voedsel is een belangrijk onderdeel van het houden van vleeskuikens en voedingsadviseurs zijn dan ook van groot belang. Juul legt in deze film uit wat voederconversie is en waarom het goed zou zijn als we weer insecten mogen voeren aan kippen.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login