Wist je dat Nederland het enige Europese land is waar alleen maar langzamer groeiende kip te koop is in supermarkten? Sinds enkele jaren hebben supermarkten besloten om geen vlees van reguliere ‘snelgroeiende’ kippen te verkopen. Er worden in Nederland nog veel reguliere kippen onder zeer goede omstandigheden gehouden, maar dat vlees wordt grotendeels geëxporteerd. Voor mensen die veel waarde hechten aan het milieu is het jammer dat supermarkten het reguliere vlees niet meer verkopen, want de reguliere kip heeft de minste impact op het milieu van alle kippen en de beste CO2 footprint. Een biologische kip bijvoorbeeld, heeft de meeste belasting op het milieu en de hoogste CO2 footprint, maar wordt vooral gekocht door mensen die veel waarde hechten aan de ruimte die een kip buiten geboden wordt. Zo is er voor alle concepten iets te zeggen.
Marcel van Wanroij
Marcel van Wanroij houdt op zijn bedrijf reguliere vleeskuikens. Deze kuikens staan door de acties van activisten in een slecht daglicht, maar is dit wel terecht? Marcel geeft een kijkje bij de dieren in zijn stallen en legt uit wat de verschillen met concept kuikens zijn.
Teun Hendriks
Bij Teun Hendriks op het bedrijf zijn ze recent overgestapt op het houden van de zogenaamde ‘Goed Nest Kip’. Hiermee gaan ze mee in de verschuiving in de pluimveesector naar andere concepten. Wat zijn hier de voordelen van? En de nadelen?
Jeroen Smolenaers
Jeroen Smolenaers houdt Beter Leven kuikens. Dit zijn kuikens met een keurmerk van de Dierenbescherming. Maar wat houdt dit precies in?
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login