< terug

Dineke kipt Pilav met kip en perzik

Dineke kipt Pilav met kip en perzik


Ingrediënten:
– 300 g kipfilet, in reepjes gesneden
– 2 grote uien, in kleine stukjes
– 2 blikjes perziken op sap, perziken in stukjes gesneden (sap bewaren)
– 2 eetlepels kipkruiden
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 normaal blikje tomatenpuree
– 150-200 gr witte rijst
– olijfolie, voor het bakken


Bereiding:
Stap 1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.


Stap 2. Verhit de olijfolie in een grote pan (niet te heet). Voeg de stukjes ui
toe en fruit deze tot ze glazig zijn.


Stap 3. Voeg de reepjes kipfilet toe aan de pan met uien. Strooi de
kipkruiden over de kip en meng goed door.


Stap 4. Wanneer de kip bruin begint te worden, voeg het sap van de
perziken en de tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed door en laat het
mengsel even sudderen.


Stap 5. Voeg de sojasaus toe aan de pan en roer nogmaals goed door.


Stap 6. Voeg de stukjes perzik toe aan de pan en laat het geheel nog even
doorwarmen.


Stap 7. Serveer de pilav met kip en perzik op een bord met witte rijst.

Verras je kinderen met deze heerlijk milde pilav met kip en perzik! Zoet en hartig
tegelijk, en vrolijk van kleur – ideaal voor jong én oud. Eenvoudig te bereiden en
gegarandeerd een hit!

 

#pilav #perzik #kiprecept #rijstgerecht #eenvoudig #kipfilet

 

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl