Hoofdgerecht
Voorbereiding van de Kippenvleugels gemarineerd in kokosmelk en limoen:
De kippenvleugels kunnen in een ovenschaal worden gelegd.
Giet daarna de kokosmelk en dan het limoensap over de kippenvleugels heen en bestrooi deze daarna met de limoenrasp en knoflook.
Hussel dit dan goed door elkaar en laat het afgedekt minimaal twee uur marineren in een koelkast.
Bereiding:
Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
Giet daarna de kippenvleugels af en leg deze dan met knoflook en limoenrasp dat er nog aan hangt op een bakplaat. Bestrooi daarna de kippenvleugels met chilipeper en zout, besprenkel met olie en masseer dit goed in. De kippenvleugels kunnen nu worden geroosterd; dit duurt ongeveer 20 minuten.
Na 20 minuten schud je de kippenvleugels om en rooster je ze nog ongeveer 15 minuten. De kippenvleugels zijn nu aan alle kanten goudbruin en gaar.
Schep als laatst de kippenvleugels over op een schaal die voorverwarmd is en bestrooi met koriander en seroendeng.
Nu kunt u genieten van kippenvleugels gemarineerd in kokosmelk en limoen, Eetsmakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Bent u nog opzoek naar andere kiphapjes? neem dan ook gerust een kijkje naar deze pagina: Kip Souvlaki
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login